facebook
menu

ZAMYŠLENÍ

27. 01. 2019 (před 1909 dny)

Milí návštěvníci běžeckých tras Drahanské vrchoviny.
S ohledem na časté dotazy a připomínky k prohrnování lesních cest si dovolíme připomenout několik důležitých skutečností:

1) Vlastník lesa může s cestami nakládat dle své vlastní vůle (Lesy ČR s.p. a MP Lesy a.s.). Proto vznikly značené okruhy, které jsou ze zimní cestářské údržby vyjmuty. Pouze v kalamitních situacích na tyto okruhy vjíždí těžká technika. 

2) I v zimě probíhá v lese hospodářská činnost, letos navíc musí vlastníci lesa bojovat s rozsáhlou kůrovcovou kalamitou.

3) Těžká těžařská technika se sice umí pohybovat i v závějích, to ovšem neplatí pro tahače, které dřevo z lesa odváží. Tahače sněhem neprojedou (obzvláště pokud jsou plně naloženy), nemluvě o nebezpečí, kdy se za zatáčkou objeví běžkař a tahač na sněhu či na ledě nezastaví "na metru".

Prosím, vnímejte, že JSTE V LESE HOSTY. Vnímejte, že se Vám vlastníci lesa snaží vyjít vstříc a že omezili svou činnost na vyznačených okruzích. Vnímejte, že to jsou právě oni, kdo pro Vás stopy udržují a že to jsou oni, kdo po Vás několikrát do roka podél cest uklízí odpadky.

Děkujeme za pochopení.